(Κλικ) Εξέλιξη (Μόνο για κορίτσια)

Είσαι μία μοναδική προσωπικότητα.

Να το θυμάσαι και να μην λυγίζεις,

όταν κάθε φορά θα συναντάς την απογοήτευση από τους ανθρώπους που κυρίως εμπιστεύθηκες.

Να θυμάσαι ότι όλα είναι μέρος της εξέλιξης σου.

 

Προς Αρχική Σελίδα

 

(Κλικ) Συμβιβασμός (Μόνο για αγόρια)

 

Πρέπει να φανείς δυνατός. Η ζωή είναι σκληρή και τιμωρεί.
Μην λιποτακτήσεις όμως ποτέ.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την δαμάσεις.
Να την φέρεις στα μέτρα σου, να την συμφιλιώσεις.
Θα καταλάβεις τότε ότι όλα είναι στο μυαλό.
Η ζωή θα σε αγαπήσει.
Μην συμβιβαστείς.

 

Προς Αρχική Σελίδα

(Κλικ) Η απάντηση του Δασκάλου (Προς όλους)

 

Απαντώ

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις με αφορμή την κριτική που έχει γίνει για την  υφιστάμενη ιστοσελίδα .

Η όμορφη και δροσερή νύκτα του Μαρτίου του 2009 επεφύλασσε μια ενδιαφέρουσα έκπληξη στον δάσκαλο.
Η ιστοσελίδα αυτή προβαλλόταν σαν πρώτο θέμα στις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού Mega Κύπρου για τρεις περίπου μέρες.

Γιατί άραγε;

Οι απελπισμένοι και φοβισμένοι δημοσιογράφοι που ανέλαβαν το θέμα  αποκάλυψαν τελικά τον δαιμονικό ανισόρροπο και χαμηλών ηθών καθηγητή που μάλλον προσπαθούσε να οδηγήσει τους μαθητές σε δρόμους αλλόκοτους, σκοτεινούς, περίεργους.

Τι προσπάθησαν να προβάλουν οι εν λόγο δημοσιογράφοι;

Έπαιρναν μεμονωμένα στοιχεία από την ιστοσελίδα όπως εικόνες, βίντεο, κείμενο και το παρουσίαζαν όπως θα ήθελαν να φανεί στα μάτια και στο μυαλό τού μέσου νοητικά ανυποψίαστου πολίτη που βεβαίως δεν γνώριζε το σύστημα, τους σκοπούς του, το ύφος, το πνεύμα, το χιούμορ του δασκάλου. Ο κόσμος δεν μπορούσε να γνωρίζει  τι σημαίνει δημιουργικότητα , μοναδικότητα, όροι που αποτελούσαν και στόχους της παιδαγωγικής διαδικασίας. Ο κόσμος δεν μπορούσε να ξέρει ότι κομμάτια  που προβλήθηκαν (Βίντεο) από τον σταθμό σαν παραλογισμοί ήταν μέρος του μαθήματος που ίσος σκοπό είχαν να εκπλήξουν και να διεγείρουν το ενδιαφέρον. Τα πιο πάνω όμως όφειλαν να τα γνωρίζουν αυτοί που προέβαλαν το θέμα. Δεν τους βόλευε μάλλον, θα ήταν  εις βάρος της τηλεθέασης.

Προς Δημοσιογράφους!

Αγαπητοί δημοσιογράφοι. Το έργο σας είναι σημαντικό. Επιτελείτε λειτούργημα. Μην παρασύρεστε από τα τετριμμένα των καιρών, τον κούφιο ανταγωνισμό τηλεθέασης. Προσπαθήστε να διαφέρετε με τον επαγγελματισμό και το ήθος σας. Μόνο αυτά τελικά θα σας μείνουν. Τα υπόλοιπα είναι απλά άδειες εντυπώσεις που ξεθωριάζουν και μαζί τους ξεθωριάζει και η υπόληψη σας.   Όταν παρουσιάζεται ένα θέμα θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι. Θα πρέπει να κάμνετε μια ουσιαστική προκαταρκτική έρευνα. Να έρχεστε σε πραγματική επαφή με τα στοιχεία που παρουσιάζεται και τις πηγές τους. Να γνωρίζετε τα υποκείμενα σας, ώστε να έχετε  σφαιρική και πειστική άποψη για το θέμα που θα παρουσιάσετε, αν βέβαια πράγματι ο σκοπός σας είναι να αποκαλύψετε το μαύρο και να προστατέψετε την κοινωνία.

Όσο αφορά εσάς συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και άλλοι του σταθμού Mega Κύπρου που είχατε αναλάβει το θέμα και την παρουσίαση του, έχω να σημειώσω αυτά.                  

Αν αυτά που έχετε προβάλει είναι από καθαρά δικές σας διαδικασίες είτε είναι από κακόβουλες εξωτερικές συστάσεις ατόμων που σκοπό ήθελαν να πλήξουν το σύστημα και τον δημιουργό του, είτε ήταν για  σκοπούς εντυπώσεων και αντιπολίτευσης για να πλήξετε το προφίλ του εκπαιδευτικού,  είτε αν είναι ακόμα από καλόβουλες ανησυχίες το γενικό συμπέρασμα είναι το ίδιο.
Βελτιώστε τον επαγγελματισμό σας. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Το μόνο που έχετε καταφέρει , εκτός βέβαια από τις λανθασμένες παροδικές εντυπώσεις , είναι η γενική αρνητική εντύπωση προς το σταθμό σας στον τομέα της ενημέρωσης, η εικόνα της  ανεπάρκεια πληροφόρησης που παρέχετε και γενικά η επιβεβαίωση της έλλειψης σοβαρότητας-εγκυρότητας,  με  στόχο απλά την δημιουργία εντυπώσεων. Τέλος έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε δυσπιστία στο πρόσωπο του Δημοσιογράφου. Αυτός ήταν ο ουσιαστικός απολογισμό σας  σε αυτούς τους μαθητές , καθηγητές και πολίτες που γνώριζαν πραγματικά το σύστημα και τον δημιουργό του. 

 

Προς όλους!

Αγαπητοί φίλοι.
Σίγουρα όλοι μας βρεθήκαμε στην θέση να κατακρίνουμε και να καταδικάσουμε συνάνθρωπο μας, τον οποίο δεν γνωρίζαμε, ούτε και ξέραμε από δική μας παρατήρηση. Ακούσαμε όμως αρνητικά σχόλια γι αυτόν,  από τρίτο πρόσωπο το οποίο θελήσαμε να πιστέψουμε.
Γιατί τόσο εύκολα πιστέψαμε ένα τρίτο πρόσωπο;
Μπορεί αυτά που μας μετέφερε να μην τα μετέφερε με  τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έχουν γίνει και παρατήρησε!
Μπορεί και αυτού να του τα έχει μεταφέρει κάποιος άλλος που μπορεί να έκανε και αυτός το ίδιο λάθος!
Μπορεί και αυτού να του τα έχει μεταφέρει κάποιος άλλος που εσκεμμένα να του τα έχει μεταφέρει διαφορετικά από ότι έχουν γίνει ώστε να δημιουργήσει εντυπώσεις!
Μπορεί και αυτού να του τα έχει μεταφέρει κάποιος άλλος που απλά θέλησε να επινοήσει κακεντρέχειες!

Συμπέρασμα.

Πρέπει να αυτοβελτιωθούμε και να εξελιχθούμε. Πρέπει να διυλίζουμε τις πληροφορίες που δεχόμαστε. Είμαστε απόλυτα σίγουροι μόνο γι  αυτά που προσωπικά εμείς παρατηρούμε. Πάντα θα πρέπει να αφήνουμε το περιθώριο και την πιθανότητα ύπαρξης λάθους για ότι δεν γνωρίζουμε από προσωπική μας τριβή.

Γιατί όμως λειτουργούμε τόσο επιφανειακά και είμαστε τόσο καταδεκτικοί στην αποδοχή της δυσφήμισης του προφίλ κάποιου; Μήπως πολλές φορές είναι αυτό που μας βολεύει; Μήπως πολλές φορές είναι αυτά που θα  θέλαμε να πιστέψουμε για τον  άλλο,  τον οποίο κρυφά θαυμάζουμε και τον κρυφό αυτό θαυμασμό, δεν μπορούμε να αντέξουμε και  είναι αυτός ένας  τρόπος να εξιλεωθούμε; 
Αφήστε τους δίπλα σας να εξελιχθούν όπως θέλουν. Είναι δικαίωμα τους. Η προσωπική σας ευτυχία και εξέλιξη στο ελάχιστο εξαρτάτε από την θετική εξέλιξη του δίπλανού σας. Κοιτάξετε μέσα σας και δώστε την θετική ώθηση που σας αξίζει για να μπορέσετε να αυτοβελτιωθητε να ολοκληρωθείτε και να κατακτήσετε αυτό που σας αξίζει.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι από μικρός δεν συμβιβαζόμουν ποτέ με τις συνήθειες του κατεστημένου και της μέσης κοινωνίας. Προσπαθούσα να δημιουργώ με τον τρόπο που με γέμιζε και που δεν ενοχλούσε τους γύρω μου.
Δυστυχώς η κακόβουλη χρησιμοποίηση πτυχών της ιστοσελίδας με ανάγκασε να αφαιρέσω στοιχεία  που την χαρακτήριζαν και παράλληλα ήταν πηγές έμπνευσης για μένα. Ελπίζω να  επανέλθω αργότερα, βρίσκοντας τον χρόνο για νέους τρόπους δημιουργίας, αυτοσαρκασμού, διασκέδασης, και πληροφόρησης που θα μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας .  

 

Φιλικά

Ο Δάσκαλος

 

 

Προς Αρχική Σελίδα

 

 
Η Εντυπωσιακή Μηχανή Αναζήτησης του Δασκάλου
 

Ενημέρωση: 08-Nov-2009 14:12

Χορηγοί !

 

Προς Αρχική Σελίδα